Behandeling

Het doel van de behandeling is enerzijds je huidige klachten verlichten en anderzijds je wapenen voor de toekomst. Ik wil je tools leren zodat je in de toekomst zelf je moeilijkheden kan overwinnen of beter nog, deze kan voorkomen. De behandeling speelt zich af op verschillende domeinen. Zowel het cognitieve als het fysieke gedeelte krijgen veel aandacht.

Cognitie

We hebben heel wat opvattingen over de wereld, de andere en onszelf.  We gaan ervan uit dat deze opvattingen allemaal kloppen, maar in deze denkbeelden zitten vele fouten. We vergroten, minimaliseren, polariseren, we zien enkel het negatieve of enkel datgene wat past binnen onze denkschema's. Soms staan onze denkbeelden zover van de realiteit dat dit problematische vormen kan aannemen. Samen gaan we jou denkbeelden eens onder de loep nemen en bijsturen waar nodig.

Ademhaling

We ademen ongeveer 17 000 keer per dag. Het is dus van groot belang om dit juist te doen. Er is maar één juiste ademhaling en dat is door de neus. De mond is immers gemaakt om te eten. Als je dit permanent verkeerd doet, gaat je CO2 balans in het lichaam verstoord raken, en neem je bijgevolg minder zuurstof op. Dit zien we heel vaak bij angstige mensen. 
Via een ademhalingstechniek genaamd 'hartcoherentie' gaan we inwerken op je stress- en ontspanningssysteem.  Ik leer je de techniek tijdens de sessies zodat je deze in de toekomst altijd kan toepassen.

Beweging

We weten allemaal dat bewegen goed is voor het lichaam. Beweging versterkt het immuunsysteem, en voorkomt zo ziektes. Daarnaast zorgt beweging voor een variatie van je hartslag, waardoor je op een andere manier gaat denken.
Verder houdt beweging je spieren en gewrichten soepel en vertraagt het veroudering. Ook je geheugen werkt veel efficiënter als je op regelmatige basis beweegt.
De lijst van voordelen is eindeloos.