Behandeling

Het doel van de behandeling is enerzijds je huidige klachten verlichten en anderzijds je wapenen voor de toekomst. Ik wil je tools leren zodat je in de toekomst zelf je moeilijkheden kan overwinnen of beter nog, deze kan voorkomen. De behandeling speelt zich af op verschillende domeinen. Zowel het cognitieve als het fysieke gedeelte krijgen veel aandacht.

Cognitie

We hebben heel wat opvattingen over de wereld, de andere en onszelf.  We gaan ervan uit dat deze opvattingen allemaal kloppen. Je voelt het al aankomen... Dit is niet altijd zo.  In onze denkbeelden zitten namelijk vele fouten. We vergroten zaken, minimaliseren, polariseren, we zien enkel het negatieve of enkel datgene wat past binnen onze denkschema's. Soms staan onze denkbeelden zover van de realiteit dat dit problematische vormen kan aannemen. Samen gaan we jou denkbeelden eens onder de loep nemen en bijsturen waar nodig.

Ademhaling

We ademen ongeveer 17 000 keer per dag. Het is dus van groot belang om dit juist te doen. Er is maar één juiste ademhaling en dat is door de neus. De mond is immers gemaakt om te eten. Als je dit permanent verkeerd doet, gaat je CO2 balans in het lichaam verstoord raken, en neem je bijgevolg minder zuurstof op. Dit zien we heel vaak bij angstige mensen. 
Verder is ademhaling één van de weinige manieren om je autonoom zenuwstelsel te gaan beïnvloeden. We kunnen immers bewust trager of sneller gaan ademen. 
Via een ademhalingstechniek genaamd 'hartcoherentie' gaan we inwerken op je stress- en ontspanningssysteem.  Ik leer je de techniek tijdens de sessies zodat je deze in de toekomst altijd kan toepassen.

Voeding 

Je microbioom zijn alle bacteriën die jou spijsvertering omvatten. Recent zijn onderzoekers erachter gekomen dat deze bacteriën een enorme invloed hebben op ons mentaal welzijn.
Hoe kunnen we ons microbioom tevreden houden? Door de juiste zaken te eten.
Je hoort al jaren dat je veel groenten en fruit moet eten, of veel vezels. Maar waarom?
Eigenlijk doe je dat om je bacteriën tevreden te houden. Datgene wat jij zelf niet direct verteerd in je maag, is eten voor de bacteriën in je dikke darm. Krijgen deze voldoende vezels te eten, dan wordt er een 'feel good' bericht naar de hersenen gestuurd. Bijgevolg? We feel good!
Suiker heeft ook een ongelooflijke invloed op ons welzijn. Meer specifiek op onze energiebalans. Als je de dag begint met een snelle suiker (een koek, cornflakes, boterham met choco) dan ga je nadien een suikercrash krijgen en bijgevolg heel de dag door moe en hongerig zijn. 
Een ideale manier om je suikerbalans weer op orde te krijgen is 'intermittent vasten'. Hierbij eet je maar twee maaltijden per dag op een tijdspanne van 6 à 8 uur. 

Beweging

We weten allemaal dat bewegen goed is voor het lichaam. Sport of beweging zou eigenlijk van dezelfde orde als 'tandenpoetsen' moeten zijn. In die zin dat je het gewoon elke dag moet doen.
Beweging versterkt het immuunsysteem, en voorkomt zo ziektes. Daarnaast zorgt beweging voor een variatie van je hartslag. Louter deze variatie kan je al op een andere manier doen denken.
Verder houdt beweging je spieren en gewrichten soepel en vertraagt het veroudering.
Ook je geheugen werkt veel efficiënter als je op regelmatige basis beweegt.
De lijst van voordelen is eindeloos. 
Belangrijk bij beweging is dat je zowel cardio- als krachttraining probeert in te bouwen in je leven.